fbpx

Keserű valóság: nem nő vissza, ami már kihullott

–      Bizonyos készítmények állítják – melyek használata több hónapokig is eltarthat-, hogy hormonpótlással állítják meg a haj hullását. A haj hullásának azonban számos oka lehet, nem csak hormonális. Okozhatja környezetünk káros hatása, lelki problémák, betegségek, demodex atka. Ezen készítményekkel az a probléma, hogy nem jár mellé orvosi vizsgálat, így nem lehet tudni a pontos okát a hajhullásnak.

–      Más szerek a vitaminadagolásával oldanák meg véglegesen a problémánkat. Állítják, hogy a vitamin megállítja a hajhullást, és vissza is növeszti a kihullott szálakat. Orvosilag bizonyított azonban, hogy a kihullott haj már nem fog visszanőni.

–      A hajnövesztő szerek piaca is kínál meglepetéseket, ezen esetben például itt van az instant haj. Ha használunk egy sprayt, ráfújjuk a kopasz felületre, úgy fog kinézni, mint a valódi haj.

–      Egyes gyártók vitaminkészítményeket, növényi hatóanyaggal készült szereket kínálnak, melyek használatával puhább, dúsabb, fényesebb haj lesz az eredmény.

 A kihullott hajra azonban felesleges tízezreket költeni, kísérletezni, mert úgysem nő már vissza. Helyette inkább
érdemes szakszerű orvosi segítséget kérni.